Duurzaam en onze bijdrage

 
Duurzaamheid is voor ons erg belangerijk en willen een belangerijk rol hierin spelen. Duurzame producten spelen een cruciale rol in het bevorderen van milieubewustzijn binnen de samenleving. Wij bieden de mogelijkheid om producten af te nemen en promotionele artikelen te vinden die een lagere impact hebben op milieu en gezondheid.
Wij bieden producten die zeer duurzaam zijn en gemaakt zijn van materialen en grondstoffen die een blik hebben op een schonere toekomst.
 
 
Koffiedik
Waar koffie wordt gedronken, is ook koffiedik aanwezig. Koffiedik is het afval dat overblijft na het zetten van een kopje koffie. Eerder werd al koffiedik gebruikt door kwekers om paddenstoelen op te kweken, nu kan het ook gebruikt worden om bioplastic te maken. 
 
Jaarlijks drinken we in Nederland zo’n 14 miljoen kopjes koffie. Dat staat gelijk aan jaarlijks zo’n 300 miljoen kilo koffiedik. Het grootste gedeelte wordt weggegooid, maar nieuw onderzoek van de Japanse Yokohama universiteit komt met oplossing. Het afval kan gebruikt worden om hoogwaardige producten te maken, koffiedik kan omgezet worden in nanovezels die dezelfde kwaliteit hebben als vezels uit hout of planten. 
 
Wij bieden enkele producten (gedeeltelijk) gemaakt van koffiedik. Producten zoals drinkbekers, pennen, zonnebrillen, notitieboekje en veel meer. Door het gebruik van koffiedik als grondstof kan je tijdens het productieproces de CO2-voetafdruk aanzienlijk verlagen. 
 
 
 
Suikerriet
Suikerriet is een uitstekende hernieuwbare bron voor 100% recyclebaar bioplastic. Tijdens het groeiproces van suikerriet, haalt het CO2 uit de lucht. Uit sommige bronnen blijkt dat uit elke geproduceerde kilogram bioplastic 3,09 kilogram CO2 uit de lucht wordt gehaald. Het verbouwen van suikerriet wordt ook gedaan om "onbruikbare grond". Dit houd in dat het niet leidt tot ontbossing en vult de grond daadwerkelijk aan.
Suikerrietplastics hebben een identieke chemische samenstelling als petrochemische plastic en heeft dezelfde veilige voordelen. Drinkflessen van suikerrietplastic zijn waterdicht, food-safe en na langdurig gebruik 100% recyclebaar. 
Wij bieden veel opties die gemaakt zijn van suikerriet, waaronder de Tacx Shiva 500ml van suikerriet. Deze bidons zijn van zeer hoge kwaliteit en duurzaam. Deze bidons zijn 100% recyclebaar en na jarenlang gebruik kunnen deze bij de plastic gescheiden worden en tot herbruikbare bioplastic omgezet worden.
 
 
Herbruikte grondstoffen
Een groot deel van ons assortiment zijn gemaakt van gerecycelde materialen. Waaronder gerecycelde melkpakken, gerecycelde aluminium of RVS en gerecycelde stoffen zoals katoen. Dit vergroot de mogelijkheid op een circulaire productieproces van producten. 
Met dit soort producten werken wij met instanties en bedrijven zoals Plastic Bank®, Circular&Co, Oxious en Join the Pipe. Veel van onze producten zijn GRS/RCS-Gecertificeerd en binnen Europa geproduceerd.
Dit verzerkerd je dat deze producten (gedeeltelijk) geproduceerd zijn van gerecycelde materialen.
 

Neem contact met ons op

Error 404